2021-03-13 09:20:26• hírek • Bede Emőke

Hat községben a vörös forgatókönyvet követve kezdik az iskolák a következő hetet

Képünk illusztráció. Forrás: freepik.com
Képünk illusztráció. Forrás: freepik.com

A Szatmár Megyei Vészhelyzeti Bizottság pénteken elfogadta a 12-es számú határozatot, mely által arról döntöttek, a megyénk területén található oktatási intézmények milyen szabályrendszert követve kezdik meg a március 15-19. közti tanítási hetet.

A közzétett lista szerint mindössze 6 községben (Királydaróc, Mezőfény, Szilágypér, Remetemező, Szaniszló és Szamosborhíd) kell a vörös forgatókönyvet alkalmazni. Ez azt jelenti, hogy e közigazgatási egységekben csupán az óvodások és az elemi osztályosok járhatnak majd be személyesen, a többiek visszatérnek a digitális oktatáshoz. További 35 községben a sárga jelzéssel illetett szabályrendszer szerint zajlik majd az oktatás, azaz az óvodások, az elemisek és a végzős évfolyamok személyes jelenléte mellett zajlik majd az oktatás.


A "zöld" címkét 24 közigazgatási egység kapta meg, s ennek megfelelően e községekben minden gyermek visszatérhet az óvodába és iskolába. Megyénkben jelenleg nincs egyetlen olyan község sem, melyet karantén alá vontak volna, így sehol sem áll fent az a helyzet, hogy a teljes diákságnak vissza kellene térnie a digitális oktatáshoz. Kiemelendő, hogy noha Szatmárnémeti és Nagykároly városok jelenleg a vörös zónába tartoznak, az oktatási intézmények ellenére maradtak a sárga forgatókönynél. 


A teljes lista megtekintéséhez kattintson ide.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: